TOPPANTÓ TAPPANCS NYUSZIFARM DÉLEGYHÁZA

Többféle fajta tiszta és keverék nyulaink bemutatására készült ez a honlap.Természetesen értékesítünk is nyulakat.A fő ága a tenyészetünknek a Magyar Óriás Nyúl, a Világos Német Nagy Ezüst Nyúl, az Óriás kosorrú nyúl, a Klein Rex és a keverék nyulak.

 

A MAGYAR ÓRIÁSNYÚL FAJTASTANDARDJA

 

Testtömeg (súly)

 

Ideális testtömeg 6,5 kg, minimális 5,5 kg. A testtömegnek felső határa nincs.

 

Fajtajelleg. A test hosszú, erős, hengeres, terjedelmes. A mellső lábak erősek, egyenesek, szélesen állnak, félmagas tartást adnak. A hátsó lábak erősek, szélesen lépnek. A fej rövid nyakkal csatlakozik a törzshöz.

kisfiu1.jpg

 Kisfiú

 

 Ideális testhosszúság 60 – 65 cm fölött, a fülek hosszúsága 15 – 17 cm.A testtartás középmagas, erős, szélesen álló lábakkal. A nyak rövid, a mellkas széles.A pehelyszőrzet sűrű, erős, egyenletes. A fedőszőr szálkás, a szálak hossza 3 – 4 cm. 

 

kisfiu4.jpg

Kisfiú

 

A leggyakoribb színe a fekete vadas, a legvilágosabb a nyúlszürke. Ebben a színtípusban vörös-barnásvörös közbenső színt látunk, szélesen és a kékes pehelyszőrtől élesen elhatárolódik. A hason a szín fehér, ugyanilyen a lábak belső oldalán, és az áll alatt, a fehér alatt azonban kékes alappal. A nyakszirt éke és a has alji foltok intenzív barnásvörösek. A fülek fekete kerettel szegélyezettek. A farok felső oldala pettyes, az alsó fehér.

A vadszürke szín valamivel sötétebb árnyalatú. A fedőszőrök sötéten satírozottak, a közbenső szín nem olyan széles és nem olyan barnásvörös. A fül szélesebben szegélyezett, a mell és az oldalak valamivel világosabbak. Minden egyéb u. olyan, mint a nyúlszürkénél.

Sötétszürke a testen egyenletesen elosztott sötét satírozású fedőszín. Csak a hasi fedőszőrök világosabbak valamivel a hát fedőszínénél. Az alsó szín sötétkék, az áll sötétszürke, a nyakszirti ék csak éppen elválik a kerettől. A szemek mindhárom eddigi színnél barnák, a karmok sötéten pigmentáltak.

A vas-szürke (vasderes) fedőszőre az egész testen egyenletes sötéten satírozott. A nyakszirti ék kissé jelzett. A has, a farok alsó oldala, a lábak belső oldalai és az áll befoglalása sötétszürkétől feketéig terjed. A közbenső szín csak kissé jelzett. Az aljszőr az egész testen kékesszürke. A szem sötétbarna, a karmok sötétbarnától feketéig terjedhetnek.

 

A szürke fedőszőröknél kis hiba az egyenlőtlen satírozottság, a világos nyak, vagy comb. A mellső lábak fölötti lebernyeg, világos mell és mellső lábak. Kevés pettyezés a farok felső részén, jellegzetes nyakszirti ék, nyúlszürke, vagy vadszürke világosodás a testen, vagy a hátsó lábak felső oldalán. Kissé világosabb szemek és karomszín. Kis hiba az egyforma színeknél az eltérés.

A fekete vadnál kis hiba egy kevés világos, vagy fehérrel kevert alsó szín. Eltérések a színtónustól, vagy a közbenső színek szélességében. A vasszürke színnél a világos alsó szőrszínek, erősen hangsúlyozott barnás közbülső szín. (A többi színnél a hasonló fajták meghatározásai érvényesek.) 

Elismert színváltozatok, és nemzetközi szín-genetikai kódjaik:

A-B-C-D-E Fekete vadas, szürke vadas (agouti), sötétszürke

A-B-C-D-ES-ES Homozigóta vasszürke (vasderes): A születéskor gyakran egyszínűnek tűnnek először. Három napos korig fekete az egész test. Két hetes kor körül a nyakék rozsdabarna vagy bézs színű lesz. Tűzöttség is feltűnik. Nem lesz viszont a szemkör, illetve a fehér szín a hason. A szőrzetbe belefújva nem látható gyűrűzöttség. A szem színe fekete. A vasderes fedőszőrök arany vagy ezüst hegyűek lehetnek.

A-B-C-D-ES-E Vasszürke (vasderes): Az egész testen egyenletesen satírozott. A nyakék kevéssé feltűnő. A has, a farok alsó része, a lábak belső oldalai és az áll befoglalása sötétszürkétől a feketéig terjed. A közbenső szín alig látható (nincs gyűrűzöttség). Az aljszőr az egész testen kékesszürke. A szem sötétbarna, a karmok színe a sötétbarnától a feketéig terjed.

a-B-C-D-E Fekete: A test teljes egészében fekete színű.

----cc---- Fehér, Albínó: Piros szemű. A test teljes egészében fehér színű. 

A-B-C-D-ee Sárga vadas (orange): Általános benyomás világostól ragyogó narancssárgáig. A test születéskor rózsaszínű. A szín a test felső részén /homlok, fejtető, fültő, hát, far/ ragyogó narancsszínű lesz, a has fehér vagy piszkosfehér, hasonlóan az áll alatti rész, valamint a farok alja. A szem körül, az orrnyílások alatt és a fülek belső része szintén fehér. A szőrzet alsó részének színe piszkos fehér. A szem barna. 

 -------------------------------------------------------------------------------------

Saját nyulak

 

3.jpg

Kajla

(Magyar Óriás Nyúltenyésztők Országos Egyesülete által regisztrált)

 

kisfiu2.jpg

Kisfiú

 18449873_1887586511529451_1044538271_n.jpg

Mini óriások Nevetés

 

 

 

d1.jpg

Dezső

 

d4.jpg

 Dezső

d5.jpg

Dezső

 

21.jpg

 

Kisfiú

 

22.jpg

 

Kisfiú

 

23.jpg

 

 Kisfiú és Mirci

 

24.jpg

 

Kisfiú

 

11.jpg

 

Godzilla

 

13.jpg

 

Godzilla

 

14.jpg

 

Godzilla

 

12g.jpg

 

Godzilla

 

 m2.jpg

Magor

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 18
Heti: 40
Havi: 383
Össz.: 18 327

Látogatottság növelés
Oldal: Magyar óriás nyúl
TOPPANTÓ TAPPANCS NYUSZIFARM DÉLEGYHÁZA - © 2008 - 2019 - topantotappancsnyuszifarm.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: német nagyezüst nyúl eladó - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »